Жури

Д-р Георги Харизанов е български композитор, китарист и педагог.

Учи китара при Александър Петков (Варна, България) и Роди Eлайъс (Университета Конкордия, Монреал), композиция при д-р Даниел Петер Биро и д-р Джон Селоуна (Университета Виктория, Британска Колумбия) и музикознание при проф. д-р Розмари Стателова (Институт за изследване на изкуствата, БАН, София).

Като композитор е работил с някои от водещите канадски ансамбли за съвременна музика – ансамбъл „Авента”, „Ансабл контампорен дьо Монреал” и струнен квартет „Боцини”, както и с международно утвърдени изпълнители – Мина Ре Шин, Марк МакГрегор и Жи Йон Риу. Като китарист Георги Харизанов е работил и записвал с водещи канадски, американски и български джазмени – Майкъл Пенсоно, Дейв Търнър, Кристофър Смит, Арон Дойл, Доксас Брадърс, Димитър Семов, Христо Йоцов, Велислав Стоянов – Баго, Венци Благоев и др. Негова музика е изпълнявана в България и в чужбина на фестивали, конкурси и концерти за съвременна музика.

Автор е на книгите „Хармоничен анализ и импровизационни концепции” (1998), „Пиеси за соло китара” (2013), „Пентатониката като импровизационна концепция” (2018) и редица статии в специализирани издания за музика у нас и в чужбина.

 

Николай Димитров Докторов от град Варна. Завършва  НУФИ „Филип Кутев“ в гр. Котел и Академията за музикално, танцово и изобразително изкуство – гр. Пловдив.От 25 години преподава кавал във фолклорните паралелки на Основно училище “Антон Страшимиров ” гр.Варна, а от 2018година преподава по кавал и в НУИ „Добри Христов“ гр.Варна.Представя българския народен инструмент кавал на семинари, преподава и е участвал на концерти в Естония, Турция, Швейцария, Чили, Аржентина и САЩ.

От 30 години работи към съюза на слепите в гр. Варна, като ръководител на оркестър „Спектър“;

Ръководител на оркестъра на Фолклорна формация „Пендари“

Член на съюза на Българските музикални и танцови дейци;

Член на международно жури в Италия, Хърватска, Черна гора;

Солист на Българско национално радио и телевизия;

Ръководител на детски и младежки фолклорни състави;

Композитор, член на Музикална асоциация „Мюзик аутор “ и „Грифон“;

 

Ташка Ганчева Павлова

Завършва Държавно хореографско училище- София. Специализира в Институт „Крупская“- Петербург.

Основател на професионалния танцов ансамбъл „ Златни пясъци“- Варна- солистична категория.

Преподавател по български народни танци в Института за културно-просветни кадри- Варна.

Преподавател в първите за Варна хореографски паралелки.

Ръководител на танцова формация „Ритъм“ към Младежки дом- Варна.